Sportul dezvolta inteligenta prin cresterea nivelului de concentrare al copiilor.
Miscarea antreneaza si dezvolta nu numai sistemul musculo-articular al copilului, dar si creierul.
Sportul consuma eficient energia debordanta a copiilor, educandu-le puterea de atentie si concentrare. După cateva minute de miscare, copiii isi consumă surplusul de energie, reusind ca apoi sa poata participa linistiti la activitati de invatare statice si sa se poata concentra asupra a ceea ce au de invatat si de facut.
Un copil prescolar nu isi poate mentine atentia mai mult de 40-45 minute, tocmai de aceea au nevoie de pauze de miscare după fiecare activitate de invatare statica. Astfel, creierul are parte de un ,,respiro”, urmand ca apoi sa se concentreze asupra altei activități. Procedand in felul acesta, informatiile vor fi structurate si nu va produce dezordine in mintea copilului.
Sportul imbunatateste de asemenea si memorarea informației si înțelegerea ei. Copiii care fac sport se pot concentra mai bine asupra informatiilor ce trebuie învățate si astfel le va memora mai repede. De altfel, vor si intelege ceea ce au invatat si nu va fi o invatare mecanica.
Incurajati-va copiii sa practice un sport, deoarece beneficiile sunt multiple, atat pentru cresterea si dezvoltarea lor, cat si pentru sanatatea fizica si mentala.